Hastalıktan ARİ İşletme Nedir?

Karantina ünitesine sahip, hayvanları kayıt altına alınmış, asgari teknik ve hijyenik şartlara sahip, tüm hayvanları şap, tüberküloz ve bruselloz ile mücadele yön…

devamını oku

Çiğ Süt Nedir?

En basit tanımıyla çiğ süt; işlem görmemiş, doğrudan çiftlikten halka sunulan süttür. Sütün ömrünü uzatmak için hiçbir işlemden geçirilmemiştir. Herhangi bir işleme m…

devamını oku

Çiğ Sütün Kaynatılması

Çiğ sütün sağıldıktan sonra 48 saat içinde 10-15 dakika kaynatılarak tüketilmesi gerekir. Kaynatılan çiğ süt gerekli saklama koşullarında 7 güne kadar buzdolabın…

devamını oku

Yoğurt Nasıl Yapılır?

En iyi yoğurdun çiğ sütten yapılabileceğini söyleyerek başlayalım. Öncelikle süt yağının tabana yapışmaması için kalın tabanlı tencereleri tercih edin. Tencerenizi b…

devamını oku

Kefir Nasıl Yapılır?

Kefir; inek, keçi ya da koyun sütünün kefir mayasıyla mayalanması sonucu ortaya çıkan ekşimtırak içecektir. Mayalanmasını sağlayan ve karnabahara benzeyen lakt…

devamını oku

Peynir Nasıl Yapılır?

Peynir yapmaya başlamadan önce en çok merak edilen konulardan birine açıklık getirelim. Peynir yaparken de yoğurt mayalarken de en çok sorulan sorular…

devamını oku

Kaymak Nasıl Yapılır?

Kahvaltıları güzelleştiren kaymağınızı evde kendiniz yapın. Sütü ocakta, kısık ateşte üstü kaymak tutana kadar pişirin. Buradaki en önemli nokta süt pişerken kesinlikl…

devamını oku

Tereyağ Nasıl Yapılır?

Doğal tereyağ sağlığımıza en faydalı yağlardan birisidir. Tam aradığınız lezzette ve doğallığından emin olduğunuz bir tereyağını evinizdeki imkanlarla, üstelik …

devamını oku

Pastörize Süt Nedir?

Sütün pastörize edilmesinin amacı sütün dayanma süresinin arttırılmasıdır. Bütün marketlerde çeşitli markalarda satılması da ulaşılabilirliğini kolaylaştırdığı içi…

devamını oku