Çiğ Sütün Kaynatılması

Çiğ sütün sağıldıktan sonra 48 saat içinde 10-15 dakika kaynatılarak tüketilmesi gerekir. Kaynatılan çiğ süt gerekli saklama koşullarında 7 güne kadar buzdolabında saklanabilir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çiğ süt ile ilgili düzenlemeler getirmiş, çiğ süt satışını düzenlemiştir. Çiğ sütün sağım işleminden sonra 48 saat içinde tüketiciye ulaşması gerekmektedir. Aynı şekilde üreticinin, çiğ süt üzerinde soğutma işleminden başka hiçbir işlem yapmaması ve sattığı sütün tüm kaydını tutması gerekmektedir.

Gülel Hayvancılık’tan alacağınız çiğ süt, günlük taze süttür. Güvenle tüketebilirsiniz.